HMA logo

Második alkalommal került megrendezésre a HangSúly™ - Hungarian Metal Awards szavazás, melynek keretében az elmúlt év legjobb teljesítményeit díjazzák a hazai rock/metal internetes portálok szerkesztőségei. A tizenöt webzine-t képviselő zsűri öt kategóriában adta le voksait. A HangSúly™ zenei díj nyertesei között a Blind Myself, a Wendigo, a Neck Sprain, az Angertea, Lóránt Demeter grafikus és a Bakery stúdió neve szerepel.

Az év albuma

BlindMyself AncientAz "anti-Fonogram" díjként is aposztrofálható HangSúly™ zenei díj szavazásán idén a BLIND MYSELF zenekar korlátokat nem ismerő, modern metal albuma, az Ancient Scream Therapy tarolt. A lemez és a banda minden szóba jöhető kategóriában dobogón végzett és ezek közül kettőben el is vitte a pálmát. Ez alapján 2006 legerősebb rock/metal anyagát kétségtelenül ők követték el. A Legjobb album kategóriában a folk metal Echo Of Dalriada és a dallamos modern metalt játszó Wendigo alkotását előzte meg az Ancient Scream Therapy.

Az év debütáló albuma

Wendigo LetItOutAz elsőlemezes WENDIGO a Legjobb debütáló album kategória megnyerésével vigasztalódhat, ahol a Let It Out című koronggal a tradicionális heavy metal új hazai kedvenceinek, a Wisdomnak szintén nagyon erős bemutatkozó lemezét (Words Of Wisdom) sikerült maguk mögé utasítaniuk. Itt a Sun Workshop kapaszkodott fel a dobogó harmadik fokára a Marylin More Low albummal.

 

Az év koncertzenekara

NeckSprain band
Tavaly a Blind Myself kapta a legjobb koncertbanda címet, de most holtversenyben az Ektomorffal csak a második hely jutott nekik, mert hihetetlenül intenzív fellépéseinek köszönhetően 2006 legjobb koncertbandája a nehéz súlyú NECK SPRAIN lett a szerkesztőségek ítélete szerint.

Az év stúdióprodukciója

BlindMyself AncientA legjobb stúdió kategóriában az érdi Bakery kapta a legtöbb jelölést. Összesen kilenc(!) produkciójuk volt versenyben (néhány a Parkplatz stúdióval koprodukcióban). Utánuk a szolnoki Denevér stúdió és vezetője Cserfalvi "Töfi" Zoltán, valamint a most már szabadúszó Hidasi Barna munkái kapták a legtöbb jelölést (három-három lemezzel). Végül a tavalyi győzelmet megismételve újra a BAKERY vitte el a díjat, most a Blind Myself albumával, melynek a banda basszusgitárosa Bodnár Péter "Bogyó" volt a hangmérnöke, producere. Érmes helyen végzett Hidasi Barna a Stereochrist anyagával, valamint a CitySound-ban felvett és a Finnvox-ban masterelt Wisdom album is.

Az év lemezborítója

Angertea RushingA rajzművészek közül Sallai Péternek négy alkotása is szerepelt a jelöltek között a Legjobb lemezborító kategóriában, de idén Lóránt Demeter volt a szerkesztők kedvence. Az első helyet a Rushing Towards The Hateline című ANGERTEA album borítójával érdemelte ki, melyet az Angertea énekes/gitárosával, Mihály Gergellyel közösen alkottak meg. Lóránt Demeter másik jelölést kapott műve, a Blind Myself album frontképe is dobogós lett, ahogy az Agregator (Niklas Sundin/Ölveczky Gábor/Posta János) és a Wisdom (Havancsák Gyula "Hjules") lemezek borítója is.