A legfrissebb klipes dalok és dalpremierek magyar bandáktól a metalzene minden stílusából.


Ez a dal a tehetetlenségtől elkeseredett dühből fakadt. Több évtizede harsogják egyre hangosabban az emberiség előtt álló elkerülhetetlen változást. Ahhoz hogy ezt átvészeljük, teljes körű paradigmaváltás szükséges, hiszen a jelenlegi civilizáció előtt mindössze két út áll sorsának. Megváltozunk, vagy elpusztítjuk önmagunkat...

Most, mikor az összefogásra nagyobb szükség lenne, mint bármikor a történelem során, mind egyre távolabb kerülünk egymástól. Viszont, ahogy a legcsekélyebb bizalomnak az utolsó halvány fényei is már csak pislákolnak, és időnk egyre csak fogytán, sajnos ennek az átmenetnek a csendes volta egyre valószerűtlenebb, és sokkal inkább egy agresszív, megpróbáltatásokkal teli lehetőség felé haladunk.

Akárhogy is legyen, az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy igyekezzünk távol maradni az őrülettől, és minden csapás ellenére képesek legyünk embernek maradni a sötét modern korban.

 Már a kanyarban van a budapesti Os második albuma, amely a német Iron Bonehead kiadásában lát napvilágot. Egy hónapja az "Inhale" volt az első ízelítő az új nagylemezről, most pedig itt a 10 perces "Submerge".

 Az áprilisban megjelent, sikeres "To Kill a God" albummal a Nest Of Plagues rendesen letette névjegyét. A deathcore/metalcore csapat folyamatosan készíti a videókat a lemez dalaihoz. Most a "Helion" volt soron...

 A november eleji megjelenésig nem tudni várhatóak-e még további Aebsence-dalok az új albumról, de a "12 fáradt mozdulat" már a harmadik a sorban az alter/etno-metal csapat következő anyagáról.

 Az augusztus közepén megjelent "Total Destruction" EP címadó dala után a Nemezis most a "Predators"-hoz forgatta legújabb videoklipjét a négyszámos anyagról.

 A 2020-as "Pareidolia" album "Tentacles" című dalához forgatta legújabb klipjét a progos modern/alter metal banda Mad Robots.

 2018-ban alakult a Visionless Humanity, és hamarosan egy "Nárcisz" című EP-vel jelentkeznek, amelynek címadó dalát már most meghallgathatod. A death metal banda felállása: Derdák Ádám (ének, basszusgitár), Kakas András (hörgés, gitár), Nyikos Bence (gitár), Németh László (dobok).

 A punk rock/metal banda Fekete Pont sorra adja ki dalait. Ezúttal a "Vihar" című tétel van soron egy klippel megtolva.

 Szöveges videó kíséretében érkezett az öt év után idén új albummal jelentkező Aebsence második lemezelőzetes dala, a súlyosan riffelős, de dallamoktól sem mentes "Egyetlen".

 A deathcore/death metal banda Mhorai nemrég jelentette be, hogy dobosuk, Magvasi Bence távozott és keresik az utódját. Ennek ellenére nem vártak tovább is új klipes dallal jelentkeztek, amely már a következő nagylemez, a 2023-ban megjelenő "Waters" egyik tétele lesz. A vizek tematikájába szorosan illeszkedő, "Ephemerida" című dal a tiszai kérészek kipusztulásával fenyegető ciánmérgezésre reflektál.

 A szegedi death/black metal zenekar hosszú idő után jelentkezett új dallal. A progos hatásokat is rejtő, 2020-as debütáló LEM-album után most egy direktebb zenei megfogalmazásban tálalják a mondanivalót.

 Napokon belül már a második dalt tette hozzáférhetővé az Anchorless Bodies a megjelenésre váró harmadik nagylemezéről. A "Körbeért hajnalok" az első lemezelőzeteshez hasonlóan ismét egy kollaboráció. Ezúttal Szandai Dániel, az Eternal Bork énekese vállalta a vendégszereplést.