Koncertajánlók, -beszámolók és teljes koncertfelvételek.


bipolaris hellvill 2022

Becsekkolás szuper gyors volt, sor se volt, semmi. Az fura volt, hogy senki nem nézte át a táskákat, szombaton még a karszalagot se csekkolta le senki, kint ültek a biztiőrök, de kb leszarták ki jön-megy. Nem tudom, hogy mondva volt nekik, hogy vegyék lazán, vagy maguktól voltak ilyenek. Értem én, hogy egy család vagyunk, underground, mindenki jó fej, meg ilyenek. De sajnos ez nem így van, minden harmadik-negyedik ember egy faszfej.

Ami a legfontosabb volt az a hangulat. És azon tényleg nem lehet sehol fogást találni. Mindenki, aki ott volt, ha dolgozott, ha csak szórakozott, hozzá adott valami minimálisat ahhoz, ami ott létre jött. Tényleg végig olyan érzése volt az embernek, mintha részese lenne valaminek, és még Dominic Toretto is elégedetten csettintett volna, ennek láttán. Pedig ugyan úgy ott voltak, azok a tipikus arcok, akik engem kurvára idegesítenek. De az volt a levegőben, hogy itt mindenki egytől-egyig azon van, hogy fasza legyen minden, mintha a saját gyereke lenne a Hell Vill, nem csak a Somáéké.

Olvasd el a teljes fesztiválbeszámolót az Ópiumbarlang blogon...!

lazarus szentgotthard 2022

Bár az éjféli kezdés, és a munka utáni 3,5 órás utazás nem a legpihentetőbb, akkor is igyekeztem gyorsabban ülni a vonaton, mert ez idén már a negyedik alkalom, ahol Áron András valamelyik formációját csíphetem el. A vonat bár tele volt, szerencsére kényelmes is, és ha az ember időben indul, megoldható, hogy az ország bármelyik pontjára elutazzon egy koncertért, és volt alkalmam összeszedni a gondolataimat, és hangolni magam a bulira. Zúzdára készültem, hiszen amit a májusi Budapest Parkban tartott LAZARVS koncerten lehoztak, az bizony erősen belém égett, és kíváncsian vártam, itt az ország legszélén milyen showt kaphatok el.

Olvasd el a teljes beszámolót a Fülelő blogon...!

redswamp band yeah

Vasárnap rendezték meg a Wacken Metal Battle hazai döntőjét 10 magyar metal banda részvételével. A zsűri és a közönség egybehangzó véleménye szerint a stoner/sludge metalt játszó Red Swamp volt a legmeggyőzőbb így idén augusztusban ők képviselhetik Magyarországot kedvenc zenei stílusunk legnagyobb összejövetelén, a német Wacken Open Air fesztiválon.

A Red Swamp köszönővideója után pedig itt a Wacken Metal Battle Hungary szervezőinek hivatalos közleménye:

A játékszabályzat szerint a zsűri értékelése és a közönségszavazáson elért helyezés 50-50%-ban befolyásolta a végső eredményt. Az összesítés során mind a 10 zenekart 1 és 10 között pontozta a döntő zsűrijének hat tagja, a közönségszavazás során pedig helyezéstől függően szintén 1 és 10 között alakult az elérhető pontszám. A végleges sorrend az összesítése után a következőképpen alakult:

1. Red Swamp
2. Nest of Plagues
3. Türböwitch
4. Heedless Elegance
5. Polytrip
6. divideD
7. Atrox Trauma
8. Reason
9. The Void / Mhorai (holtversenyben)

Mind a szakmai, mind a közönségszavazás nagyon szoros versenyt hozott az első három helyen, hiszen a zsűri értékelése alapján a Red Swamp, a Nest of Plagues, illetve a Heedless Elegance mindössze 1-1 pont különbséggel foglalta el a dobogót, a közönségnél pedig szintén néhány szavazat különbség volt a Red Swamp, Türböwitch és az Atrox Trauma között. Viszont, ahogy ezt a poént pár bekezdéssel feljebb már lelőttük, a Red Swamp végül mindkét szavazáson az első helyre futott be, győzelmük tehát több mint megérdemelt. Az idei Wacken Open Air magyar fellépője így a magyar smoker metal zenekar lesz, akiknek ezúton is kívánunk sok sikert a nemzetközi mezőnyben!

endofparadise live kaptar

A főműsoridőben játszó End of Paradise már a harmadikkoncertjét adta a két-énekeses különleges felállással. Legutóbb a fehérvári Nyolcas Műhelyben láttam őket, ami akkor ott igazi heringképzővé vált a műsoruk idejére. Mondhatom, ami apró hiányérzetem támadt akkor, nevezetesen, hogy a két énekes hangmagassága és hangszíne (noha mindketten énekelnek rendre tisztán és kissé ércesen is) el-elnyomja egymást, itt már egyáltalán nem kerülgetett. Talán az is segített ebben, hogy hallhattam olyan új dalukat is, amiben nem csak egymás vokál-támaszát adják, vagy felváltva énekelnek, hanem határozottan kihasználják a két erőteljes hang különbözőségében rejlő lehetőséget.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Fémforgács oldalán...!

hellvill program 2022

 Június 17-19. között rendezik meg az idei Hell Vill fesztivált az Egerhez közeli Felsőtárkányban. Böngészd át a Kisszínpad és a Nagyszínpad programját az időbeosztással együtt!

NAGYSZÍNPAD

PÉNTEK:
16:30 Shell Beach
18:15 Heedless Elegance
20:00 The Idoru
22:00 Subscribe

SZOMBAT:
15:00 nemecsek
16:30 Stubborn
18:15 The Southern Oracle
20:00 Téveszme
21:45 Lazarvs

KISSZÍNPAD

PÉNTEK:
16:00 VLKN
17:15 Vodka For Kids
18:30 Anchorless Bodies
19:45 Satelles
21:00 Touch
22:15 Petofi
23:30 Omega Diatribe
00:45 As Karma Brings

SZOMBAT:
14:45 estenden
16:00 Boru
17:15 Heartlapse
18:00 Bipølaris
19:45 Nagyúr
21:00 Shapat Terror
22:15 Berriloom And The Doom
23:30 Hocuspony
00:45 Holi

nestofplagues live analog 2022

A külföldön is jártas Archaic folytatta az estét. Hozták a tőlük már megszokott erős lineupot! Végig ment a daráló és brutális gitárjáték, de a személyes kedvencem az Péter karcos vokálja. [...] A Lines akkorát szólt, hogy most mikor visszanéztem a koncertfelvételt, felállt a kezemen a szőr! Az öreg motorosokat is ki tudták mozdítani otthonról, olyan arcokat, akik már nincsenek ott minden hétvégén a koncerteken. Ők voltak az est kakukktojása, mivel itt nem láthattunk női gitárost.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus weboldalán...!

gylliath live szeged

A pécsi Gylliath volt a következő, ők már az előző hétvégén is együtt koncerteztek a Necroratory-val Budapesten, így a zenészek nem voltak ismeretlenek egymás számára. A Gylliath immár a teljes műsort billentyűs kísérettel adta elő, mivel tavaly év végén csatlakozott hozzájuk Alex. Elmondásuk szerint ez volt eddigi pályafutásuk egyik legjobb előadása, a zenekar is így érezte, de a közönség reakciójából is az jött le, hogy nagyon élvezik a zúzást.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Kronos Mortus weboldalán...!

 Az A38 Hajó színpadán című tévéműsor újabb adásában Vörös Attila és Takács Jozzy groove/nu metal zenekara, a Live Life Hard koncertjét mutatták be. Ha lemaradtál volna az adásról, akkor a képre kattintva a MédiaKlikk oldalán visszanézheted az interjúval megspékelt bulit.

livelifehard A38

thy catafalque live aquarium kronosmortus

A három számos első blokk a Róka hasa rádió és a Rengeteg lemez klasszikus slágereire épült. Elsőként az Esőlámpást játszották el, majd ezt követte a Kel keleti szél és a Köd utánam, melyekben Dudás Gábor, a Reason énekese vette kezébe a mikrofont, és kiválóan énekelte el az említett szerzeményeket. Zeneileg azért volt egy kis bizonytalanság, főleg a Vigh Zoltán (Sear Bliss) és Varga Krisztián (Tales of Evening) alkotta gitáros duónál, mert többször is félrement egy-egy hang, illetve egy kis kontakthiba is be-becsúszott, de sem a helyszínen, ill. utólag sem ezekre az apró hibákra szeretnék fókuszálni, mert egyébként végig kiválóan teljesítettek mindketten, és szerintem nagyjából a hangzás is rendben volt, bár a koncert után ezt többen is erősen kifogásolták.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus webzine oldalán...!

needless live undead fest 2022

Az este magyar fellépői a Watch My Dying, a Zivatar, a Reason, a Frost, a Beneath The Void, az Angerseed, a Needless, a Witchthrone és a Sollen voltak. Igazoltan hiányzott az Agregator.

2020 óta ért ez az esemény is, de azt már tudjuk, hogy ami késik, az nem múlik! Ugyan 2021-ben is volt Undead Fest, de ha jól emlékszem, az még a védettségi korszak volt. Kissé megfáradva az előző napi program után felkerekedtünk a Supersonic Kék és Vörös Yukába’. Szinte furcsa volt, hogy még hét ágra süt a nap, de mi már a Fényes utcában veretünk talpig feketében. Sokszor voltam már itt különböző koncerteken, de mindig megcsodálom a Blue Hell és KVLT enyhén morbid grafikáit.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus honlapján...!