Koncertajánlók, -beszámolók és teljes koncertfelvételek.


 Szerda este mutatta be az M2 tévé az A38 Hajó színpadán című sorozatában az Insane zenekar koncertjének felvételét. Ha lemaradtál volna az adásról, akkor a képre kattintva a MédiaKlikk oldalán visszanézheted az interjúval megspékelt bulit, melyet az Omega Diatribe 10 éves jubileumi koncertjének vendégeként adtak.

insane a38 live 2022

 Kedd este mutatta be az M2 tévé az A38 Hajó színpadán című sorozatában az Omega Diatribe zenekar 10 éves jubileumi koncertjének felvételét. Ha lemaradtál volna az adásról, akkor a képre kattintva a MédiaKlikk oldalán visszanézheted az interjúval megspékelt bulit, amelynek meglepetésvendége Komáromi Gergely, a banda első énekese volt.

omegadiatribe a38 jubileumi koncert

 

angerseed live 2022 fullofanger

Debrecenben már hagyománya van az Angerseed-frontember, Mányák Péter szervezte koncertsorozatnak, amelyen rendszeresen a metal zenék durvább képviselői szokták képviselni magukat egy-egy produkció erejéig. Az elmúlt három év azonban nem volt kegyes hozzánk. Volt járvány, válság, klubok zártak be (hogy csak nagy vonalakban említsem a nehezítő körülményeket), így az utóbbi két alkalommal Nyíregyházán jöhettek össze az extrémebb zenék kedvelői. Mostanra viszont stabilizálódott annyira a helyzet, hogy ismét felragyogott némi reménysugár a horizonton. A nagyerdei Víztoronyban sikerült megtalálni az alkalmas helyszínt, azt viszont nem lehetett előre megjósolni, hogy lesz-e megfelelő érdeklődés a koncert iránt. Nem szeretném előre lelőni a poént, de lett. Sőt!

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Rattle Inc. honlapján...!

azen live 2022 riffklub

Másodiknak jöttünk mi az Aze N̈-el. Ahogy emlékszem elég jól megtelt a terem és talán elég jól is szóltunk. Ezeket mindig nehéz megítélni, haha. Na, de szerintem egy energikus koncertet tudtunk betolni 35 percben a Riffbe. A visszajelzéseknek hála, erről volt valami fogalmunk közben és utána is. A májusban megjelent, A kötél kitart EP dalai voltak dominánsak a program második felében. Talán ezért is ez a fél ült a legjobban. Nem vagyunk egy buli-zenét játszó zenekar, szóval inkább, ahogy szoktuk, a fájdalmas dühöt és a pozitív agressziót igyekeztünk átadni az előadásunkba. Utánunk érkezett az este fő zenekara, Hell Vill Soma, Bipolaris-a.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus oldalán...!

Hallgasd meg a banda legutóbbi anyagát: "A kötél kitart" (2022)

fanatic attack live 2022 pecs

Az eseményt a Csatazaj zenekar kezdte, 20:30-kor (19:30 helyett). Őket követte a Nemezis, ezúttal (kivételesen) hármas felállásban kellett lehozni a bulit, Fehér Ali gitárosunk ugyanis nem tudott részt venni, egyéb elfoglaltságai miatt. A Nemezis-t az Atrox Trauma követte. Bebizonyosodott, hogy jó választás volt negyedik zenekarnak. Eddig még nem volt szerencsém élőben hallani, látni őket, most azonban sikerült és nem hazudtolták meg önmagukat. Az estét a Fanatic Attack műsora zárta. A közönség létszáma nem csökkent, inkább folyamatosan nőtt, többek közt emiatt is izgultam.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Kronos Mortus honlapján...!

killermia live 2022 kaptar

Maga a koncert különleges élmény volt számunkra. Még soha nem hallottuk vissza magunkat ennyire tisztán és egyenletesen, úgyhogy élvezet volt eljátszani a számokat. A közönség szempontjából itt is inkább családias légkör volt, viszont akik jelen voltak, lelkesen és odaadással hallgatták meg a dalainkat egymás után. Pontosan az ilyen underground arcok miatt érdemes ezt csinálni.

A legutóbbi anyagot Path to Affliction címmel a gitáros/énekes Peti adta ki, amikor a Killermia szóló projektként működött, ezt a lemezt fogjuk felvenni az új zenekari felállással a közeljövőben. Ezen kívül íródnak új számok is, amikkel nagyon sokat dolgozunk jelenleg, és ezekből fogunk egy EP-t megjelentetni, talán már jövőre.

Olvasd el a teljes cikket a Kronos Mortus oldalán...!

 Az Akvárium klubban tartotta a "Libra" album lemezbemutató koncertjét a Heedless Elegance tavaly szeptemberben, amelyről felvétel készült. A közel egy órás "Live at Akvarium" koncertfilm mostanra nyerte el végleges formáját a Syndrome Production műhelyében. Nézd meg te is a tizenegy dalt felvonultató előadást!

 November 19-én szombaton zajlik Debrecenben a XIII. Full Of Anger fesztivál doom, black, death és thrash metal zenekarok részvételével. Minden tudnivaló a plakáton!

Műsorváltozás: A Sentio Ergo Sum betegség miatt lemondani kényszerült a fellépést, helyükre a Nygmalion ugrik be.

fullofanger13

dyingwish live karcag 2022

A legtöbb nézőt értelemszerűen a buli szervezője, a házigazda Dying Wish vonzotta be. Műsoruk elején leginkább két utolsó albumuk (Tükörország, Üvöltő sötét) dalaiból szemezgettek. Ha valaki nem ismerné őket, akkor modernebb, énekcentrikus metalként jellemezném a zenéjüket, ami olyasmi, mint az utóbbi időkben az In Flames dolgai. Mindenesetre Dömötör Balázs személyében remek, képzett hangú frontembert találtak. A srácok rendesen bemozogták a színpadot, ráadásul a két gitáros (Ács Sándor, Papp Lajos) több esetben olyan hangulatos, klasszikus ikergitár szólót produkált, amely a ‘80-as évek heavy metaljának nagyjait (Iron Maiden, Judas Priest) jellemezte. Míg a hörgős témákat korábban a gitáros, Maci követte el, mostanra e feladatában leváltotta őt a basszeros, az egykoron a Vale of Tears-ben is tevékenykedő Belá Olivér, aki ráadásul jól meg is oldotta a feladatot.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Rattle Inc. weboldalán...!

tengerszem bucsukoncert 2022

Halloween estéjén adata utolsó koncertjét a Tengerszem zenekar. A búcsúkoncert után kérdezte Mazán Attilát a Kronos Mortus.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyszerű társaim voltak ebben a zenekarban is, akikkel öröm volt még egyszer színpadon lenni és együtt zúzni egy jót. Én úgy érzem a koncert végére megtisztultam, révbe értem ebben a történetben, a maradék gát is átszakadt. Az érzéseim nem vegyesek, azt gondolom továbbra is, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg magam számára azzal, hogy kiléptem a zenekarból. Addig húztam, ameddig csak bírtam, de tudod, mikor már érzed, hogy ez egy munkává vált, amiben meg kell felelni, de nem tudsz és te csak haladni szeretnél, ami egyre nehezebbé válik és érzed a kiégés félreérthetetlen jeleit, akkor valószínű ideje egy másik ösvényre térni.

Olvasd el a teljes cikket a Kronos Mortus honlapján...!

Hallgasd meg a zenekar utolsó albumát: "Belső tenger" (2022)