Koncertajánlók, -beszámolók és teljes koncertfelvételek.


Szerda este mutatta be az M2 tévé az A38 Hajó színpadán című sorozatában a püspökladányi KabinLáz zenekar koncertjét. Ha lemaradtál volna az adásról, akkor a képre kattintva a MédiaKlikk oldalán visszanézheted az interjúval megspékelt bulit. A korábbi tévéfelvételekkel ellentétben itt már közönség is részt vehetett a koncerten.

kabinlaz2 a38 2021

Angerseed live 2021

A fesztiválon az Angerseed mellett fellépett a Zivatar, az Athame, a Nygmalion és a Paediatrician.

Immár tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Full of Anger underground metal fesztivál, az Angerseed zenekar saját szervezésű eseménye, ami az évek során egy nagyszerű hagyománnyá vált. A jobbnál jobb extreme metal (death, black, doom) bandákat felvonultató koncertsorozat székhelye eredetileg Debrecen volt, de miután a korábban erre lehetőséget biztosító Kaptár Klub megszűnt, a nyíregyházi Club Hollywood-ba kényszerültek áthelyezni. [...] Nem azt mondom, hogy nem voltunk elegen ahhoz, hogy jó legyen a buli, de úgy gondolom, hogy egy ilyen nívós, hiánypótló underground metal rendezvény (hat kiváló bandával, potom kétezer forintért) sokkal nagyobb nézőszámot érdemelne. Jelen esetben viszont nem (csak) az érdeklődés hiányáról és az emberek ellustult, befásult hozzáállásáról beszélhetünk, hanem az átkozott járványügyi korlátozások eredményéről is, hiszen nagyon sokan jöttek volna még szívesen, csak védettségi igazolvány hiányában nem tudtak. De erről felesleges is többet beszélni...

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus e'zine honlapján...!

tornfromearth live robot

Ezen a novemberi eleji bulin mutattuk be először teljes egészében az album anyagát. Beleértve azt a feldolgozás számot is, ami szerzői jogi hercehurcák miatt lemaradt a lemezről. Ide kapcsolódó jó hír, hogy úgy látszik, meglesz az engedély, így a 2022-ben esedékes vinyl verzión már rajta lesz ez a track is. A koncertre a szokásos erőbevetéssel készültünk: a buli előtti napon elpróbáltuk a programot, egyszer.

Szép számmal jelentek meg a szládzsosok a Robotban, panaszra nincs ok. A hangosítás Szűcs Szabika (Choke City, ex-Superbutt) kezében volt. Ez olyan garancia a tökéletes hangzásra, hogy mindegy is, hogyan játszunk, így nyugodtak voltunk.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus honlapján...!

Hallgasd meg a banda új albumát: "Self" (2021)

heartkiller live 2021 robot kronos mortus

Három kelet-magyarországi banda játszott november elején Budapesten a Robotban. Így látták ők...

A Nygmalion erőteljes, arcletépő kezdése meghozta az önbizalmat, akkor már tudtam, hogy ha nézőszámban nem is rajtunk lesznek a legtöbben, de mindenképp egy jó metal buli várható és így is lett. Voltak akik az extrémebb death metal miatt jöttek, de voltak jó páran, akik értették, hogy ugyan nálunk is vannak death elemek, mégis mi dallamosabb és érzelmesebb húrokat pengetünk, mélyen döngölő krafttal ötvözve, ami a színpad frontjáról látva eléggé betalált az érdeklődőknek. Utánunk az Angerseed következett, akik a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelezőt, fejeket legyaluló módon elpusztították a színpadot és a tőlük várt előadással olyan plusz löketet kaptunk mi és a koncertlátogatók is, hogy képesek lettünk volna puszta kézzel szétszedni a házat.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Kronos Mortus oldalán...!

exodikon live S8 2021

Az Isatha koncertje után mi következtünk az Exodikonnal. Magunkról nem szeretnék sokat írni, mert elfogultság lenne mindez akár negatív, akár pozitív irányba, azt meg inkább kerülnénk. Technikailag egyébként úgy éreztük, hogy az idei év egyik legjobban sikerült bulija volt ez, úgyhogy elégedetten távoztunk a világot jelentő deszkákról. Szerencsére a közönség is vette a lapot, aminek jó szeletéhez személyes ismertség is fűz.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus oldalán...!

nevergreen 2021 nov kronos mortus

A Nevergreennek a járványhelyzet miatt a 25 éves Barba Negra jubileumi koncert óta (ami 2 év), nem volt egy koncertje sem. Nagyon hiányoltunk már egy zúzást és a közönséget. Ezért örömmel fogadtuk a Dying Wish ajánlatát a közös koncertre a Dying Wish 25 éves jubileumára. Köszönet nekik. [...] Jó volt újra érezni azt a sötét energiát amit a Nevergreen tud teremteni a közönségével élőben a színpadon, a régi klasszikusokat együtt nyomni velük, olyanokat mint a Mindörökké, A harang értünk szól, az Ámok. Egészbe véve egy nagyon hangulatos esemény volt ez a kis mini Gothica fesztivál, amihez az összes résztvevő maximálisan hozzájárult, ahogy a Dying Wish úgy az Autumn Twilight, a Tengerszem, és természetesen a közönség.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus honlapján...!

mhorai live 2021

Kiváló közönségünk volt, nagyon jó volt látni, hogy az első sorokban végig zúznak az emberek, néhányan pedig együtt énekelnek velünk néhány refrént is. Természetesen éltünk a lehetőséggel és a Chert című számunkban felhívtuk Kriszt a színpadra, hogy az általa felvett dalrészt ő üvöltse el. Bár a koncert végére mindannyiunk ruházata olyan izzadt volt, mintha zuhany alól érkeztünk volna, koncert után sem lehetett letörölni a vigyort az arcunkról. Átestünk a tűzkeresztségen, sikeresen lenyomtuk a Mhorai első koncertjét. Több is volt ez, mint egy szimpla koncert. Ezzel a nagyon jó hangulatú vidéki mini-fesztivállal indítjuk el a Hegemony 2021 turnét, amely koncertsorozat reméljük, a hazai underground zenekarok legaktívabb képviselői közé emel minket.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a Kronos Mortus honlapján...!

boru 20211022 grandcafe b42diy 10

A sludge és a doom metal súlyát a black metal ridegségével, valamint a post metal atmoszférájával vegyítő BORU tehát ezúttal sem kegyelmez, és hogy efelől semmi kétség ne maradjon, a Kyth Wylag Felleyn élőben is bemutatásra került, a kísértetjárás helyszínéül pedig Szeged immáron 25 éve működő kultikus helye, a Grand Café szolgált.

Az est színvonalát magasan emelte az Entrópia Architektúra közreműködése. A bekategorizálhatatlan zenét játszó formációval rendszerint a Fekete Zaj fesztiválon szoktam találkozni, ám mivel az idei Zaj nekem kimaradt, így külön öröm volt, hogy nem kellett Entrópia nélkül maradnom az idei évben sem.

Olvasd el a teljes koncertbeszámolót a MusicTunnel blogon...!

agregator live szeged 2021 kronosmortus

 Október közepén Szegeden a kétnapos Live Autumn Fest fellépői között ott volt a Dying Wish, a Reason, az Eclipse Of The Sun, az Agregator, a Clue és a Zivatar.

Első alkalommal lépett fel nálunk a Reason, és valójában ez volt az egyetlen dolog, amit sajnáltam. Mármint hogy erre eddig kellett várni. Micsoda zenekar, micsoda énekhang, sok olyan pillanat, amikor magam is közönség része voltam, nem pedig szervező. Aztán a napfény városát leuralta a napfogyatkozás, jött az Eclipse of the Sun, amire szavak sincsenek. Büszke lehet az ország, hogy ilyen doom bandái vannak, mint ők, és a Zivatar.

Külön bekezdés: Agregator. Egyértelműen ez a csapat volt a leghúzóbb neve a fesztiválnak, ami meg is mutatkozott a közel teltházas közönség aktivitásán.

Olvasd el a teljes beszámolót a Kronos Mortus honlapján...!

mobydick live 2021 kronosmortus

A négy évtizede indult Moby Dick a Monastery és az Innistrad társaságában lépett fel a Barba Negrában az országos turné budapesti állomásán.

Göbl Gábor: Nekem az volt a különleges, hogy a publikum mindvégig nagyon energikusan élvezte a műsort, aminek a hossza meghaladta a 2 órát! Smici nagyon jól összeválogatta a dalokat. Az intró után a még soha sem játszott Golgota albumos Te vagy a kezdettel robbantottunk! A műsorba most főszerepet a sebesség kapta! Kihagytuk mindkét líránkat, és pár kihagyhatatlannak tartott dalt, betette a Kegyetlen éveket, Köszönöm jól vagyokot, Jusson eszébe, Happy end,-et. A Seek and Destoy-t 30 éve nem játszottuk. Pazarul sikerült eljátszanunk Zolival, szerint Jameséknek is tetszett volna! Szívem szerint legalább 40 dalt kellene lesodornunk egy bulin.

Olvasd el az interjúval egybekötött beszámolót a Kronos Mortus honlapján...!